Erkend als ambacht

Goût Du Roi is sinds Februari 2021 officieel erkend als ambachtsman door FOD economie.

Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van onze bereidingen, het manuele aspect van ons werk en onze knowhow als ambachtsman/vrouw. 

Deze unieke erkenning werd ons toegekend na een grondige evaluatie door de Commissie Ambachtslieden. 

Goût Du Roi - Smaak van De Coninck

Brecht De Coninck verleent zijn naam aan Goût Du Roi, geïnspireerd op de Belgische televisieserie 'De Smaak van De Keyser'. Als Goût Du Roi kon hét bekendste Franse zoetje, de macaron, niet ontbreken aan zijn gamma en zijn de macarons permanent in het gamma onder een vrolijk assortiment.

Brecht De Coninck

EEN PASSIE VOOR PATISSERIE
Brecht De Coninck volgde een patisserieopleiding in 'Ter Groene Poorte' in Brugge. Verdere volmaking en verfijning van het vak leerde hij in verschillende binnenlandse en buitenlandse restaurants zoals  the Watersite Inn Bray*** (Londen), Belga Queen (Gent). Later als volwaardig patissier in driesterrenrestaurant Hof van Cleve***(Kruishoutem) en als chef patissier in La Terasse du Zoute (Knokke). Nadien is hij op zelfstandige basis gestart met food consulting voor restaurants om recepten te optimaliseren en te ontwikkelen.

Door zijn nieuwsgierige karakter is Brecht De Coninck steeds op zoek naar nieuwe producten om te combineren. Daarbij hecht hij veel belang aan een pure, (h)eerlijke keuken waar hij een eigen accent geeft aan traditionele en gastronomische desserten. Als creatieve duizendpoot absorbeert hij alles om zich heen en verwerkt hij deze ideeën en invloeden in zijn recepturen.

Op dit ogenblik combineert Brecht De Coninck homecooking en foodstyling door middel van freelance-opdrachten. Sinds kort heeft hij zijn eigen productielijn opgestart met ambachtelijk roomijs voor horeca als particulieren. 

Who needs food if you can have dessert !

Brecht & Evelien 

Gebonden als een sterke Italiaanse merengue, runnen Brecht en Evelien samen Goût Du Roi.

Hun liefde voor patisserie heeft hen samen gedreven en samen zetten ze hun passie verder om volle smaken te creëren. 

Met oog voor detail, een hart voor ecologie en hun keuze voor verse producten, vinden ze het belangrijk om terug te gaan naar de basis en gaan ze voor een korte keten: zo vers mogelijk, zo snel mogelijk naar de klant.

Hun missie is mensen laten genieten van lekker eten en laten wegsmelten van heerlijk roomijs.

Using Format